Gulvafslibning – Vi opfrisker dit trægulv med gulvafslibning

Gulvafslibning – Hvad er det? kan man spørge sig selv. Der er mange som får det udført, man hvad er er i det hele taget grunden? Vi vil forsøge at give et svar i det efterfølgende:

Gulvafslibning forskønner og forbedre gulvet

Flere og flere danskere stifter bekendtskab med gulvafslibning. Det er altså gået op for mange, at gulvafslibning er det billige, lette og fornuftige alternativ til at lægge et nyt gulv.  En gulvafslibning skal foretages, når det pæne trægulv ikke længere har den samme lyse og skinnende overflade som tidligere.

Når man foretager en gulvafslibning foregår det på følgende måde:

  1. Gulvet slibes med en stor slibemaskiner, hvorpå der sidder sandpapir. Indledningsvis bliver gulvet slebet med sandpapir, der har et lavt korntal. Det er groft sandpapir, som sikrer, at det øverste slidte lag forsvinder.
  2. Derefter skiftes sandpapiret på slibemaskinen. Nu skal der anvendes papir, som har et højere korntal. Det er finere sandpapir, der giver gulvet en blød og pæn overflade.
  3. Når alt slibearbejdet er udført, er det vigtigt, at gulvet får den korrekte overfladebehandling. Manglende eller forkert behandling af gulvets overflade, kan betyde, at man bliver nødt til at slibe gulvet ned få år efter igen.

Gulvafslibning – Kan jeg selv?

gulvafslibning af trægulve. Her på billedet ses et slidt trægulv som trænger gevaldigt til en ny gulvafslibning og gulvbehandlingDet er et spørgsmål, som rigtig mange danskere stiller. Der er enormt mange dygtige gør-det-selv-folk ude i landet. Alligevel er gulvafslibning nok en større opgave end de fleste bør påtage sig. Den helt store udfordring kommer ind i billedet, når slibemaskinen skal anvendes. Slibemaskiner er store og meget kraftfulde værktøjer. Hvis de ender de i de forkerte urutinerede hænder, kan de let forårsage store skader på gulvet. Disse skader er ofte svære og meget dyre at rette op på igen. Den fejl, der ofte opstår, er, at man ikke et lægger et stabilt pres over hele gulvet med slibemaskinen. Hvis man trykker hårdere nogle steder end andre, kan der let opstå fordybninger og tydelige slibemærker i gulvet. Det vil man ærgre sig over bagefter. Hvis ikke man har erfaring inden for branchen i forvejen, kan det ikke anbefales at forsøge sig med en gulvafslibning på egen hånd. I stedet bør man kontakte professionelle fagfolk, som har erfaring i at foretage gulvafslibninger af høj kvalitet.

Overfladebehandling med forskellige muligheder

Selvom det ikke er en del af selve gulvafslibningen, må man ikke undervurdere vigtigheden af at give gulvet den korrekte overfladebehandling. Hvis ikke det sker, er der høj risiko for, at gulvet hurtigt bliver slidt og falmet igen.

Overfladebehandling fås i mange forskellige varianter, og de forskellige træsorter kræver ikke den samme overfladebehandling. Derfor er det en god ide at få professionel rådgivning, hvis ikke man har forstand på de forskellige behandlinger. Både overfladebehandling og vejleding kan fås at gulvafsliberen eller i dit lokale byggemarked.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)
Gulvafslibning - Vi opfrisker dit trægulv med gulvafslibning, 10.0 out of 10 based on 1 rating